3. Desember: Marys Boy Child – Boney M

0001030807_500

«Han er gal som en tullig! Hva med Pappa kul!» Du husker sikkert monsterhitten Daddy Cool fra Boney M. Denne produser/vocal gruppa fra Tyskland. Hva skjer så når denne gruppa tar for seg den kjente og kjære julesangen «Marys Boy Child.» Vel det skal jeg si deg. Intet mindre enn det mest solgte innspillingen av låta som er gjort! 1.85 millioner solgte kopier, for å ikke snakke om alle nedlastinger!

Antageligvis er nok dette derfor en av de mest kjente julediscolåtene som er på lista. Hvorfor i alle dager har jeg da plantet den så tidlig som 3. desember. Vel det er manger grunner. For det første vil jeg glede mine lesere. Det må da være kjekt å høre en kjent låt så tidlig. Det gir mer inspirasjon til å lese om de andre. For det andre virker jeg mye kulere og kunnskapsrik. På topp 700-lista er det jo ingen allment kjente sanger på topp 10.  Den lista er laget av kule Djer – kule Djer velger ikke det som er mainstream –  Ved å gjøre det samme blir jeg like kul. For det tredje og kanskje den viktigste grunnen. Denne låta har ikke så veldig discosvung over seg. Den er treig og har mer reggaepreg en disco. Spørsmålet burde derfor være motsatt, hva gjør den her? Svaret på det er nok ikke like godt. Men det kommer enkelt å greit av at det er ei discogruppe som har gitt den ut og da fortjener den å være med.

Jeg tror ikke jeg behøver å introdusere denne låta så mye mer. Men det kan være interessant å lese litt om historien til Marys Boy Child. Den sangen ble nemlig først skrevet som en bursdagssang. Jester Harison hadde besøk av en kompis som lurte på om han kunne skrive en bursdagssang til et selskap. Siden det hovedsakelig var folk fra de vest-indiske øyer i selskapet valgte han å ha en calypsorytme. Orginaltittelen var He Pone And Chocolate Tea. Senere ble han så bedt om å skrive en julesang og da kom han på bursdagssangen sin. Og simsalabim en julesang var til. Harry Belafonte hørte så sangen og spurte om han kunne få tilatelse til å spille den inn. (kræsy tider, hvem hadde gjort slik i dag uten et lass med penger?) Denne versjonen vart aldri den samme knusende hitten som Boney M sin og solgte tarvelige 1.18 millioner kopier.

Reklamer

Én kommentar på “3. Desember: Marys Boy Child – Boney M

  1. […] can read more about this group on DISCOPRESTEN‘s own blog: 3. Desember: Marys Boy Child – Boney M « discopresten. Be warned however, as it is entirely written in Norwegian. Google translate may help to some […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s